e-learning is dood - Trainsform blog

Een stelling voor jou.

➡️ E-learning is dood ⬅️

Veel organisaties en bedrijven gebruiken nog het woord e-learning voor intern (of extern) digitaal kennisdelen en leren. E-learning was 20 jaar geleden hip en nieuw. Digitaal leren, wat een vondst! Plaats- en tijdonafhankelijk in de toepassing zelfs, ideaal!

Maar heeft het woord ‘e-learning’ inmiddels niet een beetje een vies smaakje gekregen? Welk gevoel krijg jij of je medewerker bij het woord e-learning? Dekt het nog wel de lading?

De term e-learning is misschien inmiddels wat oubollig en achterhaald. In twintig jaar tijd werd het een begrip. Maar in deze 20 jaar tijd leerden we ook hoe digitaal leren ook kon. Online en digitaal leren is booming en niet meer alleen voor kennis delen in organisaties! (Wanneer heb jij voor het laatst een online cursus gevolgd?)

Er wordt steeds meer duidelijk over hoe het brein online leert, welke middelen en werkvormen je juist online kunt gebruiken en hoe je mensen met plezier blended, flipped en hybride kunt laten leren en de opgedane kennis en kunde ook echt van waarde kunt laten zijn
Laten we het dus niet meer e-learning noemen. Maar laten we er een andere naam aan geven die wel de lading dekt. Online leerinterventie? Of gewoon Leren misschien?

Wat vind jij, is de term E-learning nog relevant?