De wens van het opleidingsbureau van D66 was om een advies te krijgen over hoe hun offline trainingen er online uit zouden kunnen zien.

Er was ook specifiek behoefte aan meer knowhow in het proces van dat omzetten: hoe doe je dat, waar moet je aan denken, welk materiaal heb je nodig, welke kennis hebben ze in huis en welke nog niet (volledig).

Zo'n vraagstuk heb ik ook

Wat we voor D66 hebben gedaan

Met een mooie missie zoals die van D66 gaat Trainsform graag aan de slag. Het grote bestaande trainingsaanbod draagt bij aan de ontwikkeling van talent. Maar de trainingen waren nog niet geheel toekomstproof. D66 wil een groot deel van hun trainingen en opleidingen op een didactisch verantwoorde en professionele manier online aanbieden. Maar hoe maak je van lesplannen van fysieke trainingen nu een goede online training zonder dat het aan leerrendement verliest?

Trainsform pakte de eerste online ‘pilot’ training vast. We doken in de bestaande fysieke training, structureerden de inhoud en gaven opnieuw vorm aan het leerproces. Dit alles verwerkten we in een overzichtelijk format dat direct toepasbaar was op elke volgende training.

Om alle stakeholders en projectleden mee te nemen in het proces verzorgden we een interactieve (online) Inspiratiesessie waarin we iedereen meenamen in de wereld van online trainingen en de Trainsform way of ontwikkelen. Met het op maat gemaakte ‘Stappenplan van offline naar online’ kan het projectteam aan de slag met de online trainingen.

Efficiënt werken - Trainsform

D66 is een politieke vereniging, gevormd door haar leden. De leden van D66 zijn het kloppend hart van de vereniging. Het Landelijk Bureau is verantwoordelijk voor de organisatorische kant van de partij en voert vele taken uit die noodzakelijk zijn voor het functioneren van D66. Binnen de partij investeert D66 graag in de ontwikkeling van talent. Op lokaal en regionaal niveau is er een groot opleidingsaanbod voor verschillende doelgroepen.